Штучний інтелект (ШІ) відіграє ключову роль у сучасному світі, від безпілотних авто до інструментів типу ChatGPT та Google Bard. ШІ використовується в таких речах, як віртуальні помічники, які реагують на голосові команди, та інтегрується в повсякденні пристрої, роблячи їх більш інтуїтивними та корисними. ШІ революціонізує бізнес, впливаючи на різноманітні галузі, від охорони здоров’я до ІТ.

Зважаючи на ризики та складність ШІ, важливо мати надійні механізми управління. Сьогодні підприємствам потрібна структура, яка б спрямовувала їх на шляху взаємодії з ШІ. Нещодавно опублікований ISO/IEC 42001:2023 – перший у світі стандарт системи управління ШІ, що відповідає цій потребі. Він пропонує системний підхід щодо вирішення проблем, пов’язаних із впровадженням штучного інтелекту в рамках структурованої системи менеджменту, що охоплює такі сфери, як етика, підзвітність, прозорість і конфіденційність даних. Розроблений для нагляду за різними аспектами штучного інтелекту, він забезпечує комплексний підхід до управління проектами ШІ, від оцінки ризиків до ефективного реагування на ці ризики.

Зі швидким впровадженням штучного інтелекту в усьому світі передбачається, що ISO/IEC 42001 стане невід’ємною частиною успіху кожного бізнесу, йдучи по стопах інших стандартів на системи менеджменту, таких як ISO 9001 для якості, ISO 14001 для навколишнього середовища та ISO/IEC 27001 для ІТ-безпеки.

Будьте серед перших, хто отримає сертифікацію за цим стандартом, щоб гарантувати етичне, безпечне та відповідальне використання штучного інтелекту у будь-якій сфері своєї діяльності.

Онлайн-заявка