У той час як індустрія онлайн-освіти вже розвивалася протягом деякого часу, саме в 2020 році вона набула особливо широкого розмаху. Вебінари, семінари, онлайн-курси і всілякі освітні програми різних видів буквально переповнили інтернет, а нові технології, очікування і тенденції підживлювали їх зростання і поширення. Новий стандарт ISO  29994, що був опублікований наприкінці минулого місяця, спрямований на те, щоб навести порядок у віртуальних навчальних програмах, поліпшити як якість, так і загальний доступ до дистанційного навчання.

ISO 29994 «Послуги в галузі освіти і навчання. Вимоги до дистанційного навчання»  – вимоги до дистанційного навчання для забезпечення узгоджених рівнів якості і прозорості. Даний стандарт призначений для використання спільно з ISO 29993 «Освітні послуги в сфері неформальної освіти. Вимоги до послуг», так як обидва стандарти охоплюють освітні послуги, не запропоновані традиційними університетами або школами.

ISO 29994 покликаний сприяти розвитку і постійного вдосконалення даного сегмента, щоб зробити онлайн-навчання максимально ефективним. Для цього стандарт надає критерії, що дозволяють учням оцінювати послуги дистанційного навчання та надавати відгуки регулюючим органам/органам по сертифікації.