Він був встановлений Генеральною Асамблеєю ООН. Вперше його відмічали 12 серпня 2000 року. За для підтримки прагнення української молоді до інтеграції у європейську спільноту, яка базується на принципах демократії та свободи, з 2021 Україна доєдналась до відзначання Міжнародного дня молоді. Сьогодні ж величезна кількість наших хлопців та дівчат гідно протистоять ворогові.

Також однією з головних проблем молоді у всьому світі є безробіття та злидні. У світі проживає біля 3 млрд. молодих людей віком до 25 років. 1,5 млрд з них живуть бідно. Кожного дня біля 30 тис дітей гинуть від злиднів.

Ще одна проблема – освіта. 100 млн дітей у світі не ходять до школи.

Ці проблеми знайшли своє відображення у програмному документі ООН «Порядок денний в області сталого розвитку», що встановлює 17 цілей.

Генеральний секретар ООН звернувся до всього  світу з проханням визнати залежність поколінь одне від одного і допомагати вирішувати спільні проблеми.

Як ми будемо жити, як зробити життя кращим і для існуючого і для майбутніх поколінь, залежить від кожного з нас. Давайте будемо толерантні і будемо разом вирішувати всі проблеми.

SIC.SDGs:2022