Відповідно до міжнародних норм, символ петлі (стрічки) Мебіуса використовується лише у випадках підтвердження відповідності екологічним вимогам. Такий знак відноситься до екологічного маркування. Знак може застосовуватися тільки як інформування про те, що матеріал (або його частина) продукції є повторно переробленим або, навпаки, матеріали можуть бути повторно використані після утилізації. Нанесення петлі (стрічки) Мебіуса без відповідних доказів за міжнародними нормами є неприпустимим.

Загалом нанесення цього знаку не регламентується жодними законодавчими вимогами та ставиться виключно за бажанням виробника. Проте стандарт ISO 14021 «Екологічні етикетки та декларації — Самодекларовані екологічні заяви» рекомендує до використання саме петлю Мебіуса, що широко використовується по всьому світу та є загально впізнаваною. Оцінка за ISO 14021 може бути здійснена незалежною третьою стороною, при цьому виробник отримує сертифікат відповідності, що є додатковим бонусом.

Для довідки: петля (стрічка) Мебіуса відноситься до символів екологічного маркування типу II.

Вторинна переробка або рециклінг відходів (англ. recycling) найбільш поширена для таких матеріалів, як скло, папір, алюміній, асфальт, залізо, тканини та різні види пластику.

Знак може застосовуватися тільки як інформування про те, що матеріал (або його частина) продукції є повторно переробленим або, навпаки, матеріали можуть бути повторно використані після утилізації. Нанесення петлі (стрічки) Мебіуса без відповідних доказів за міжнародними нормами є неприпустимим.