Нині світ зіткнувся одним із найвищим рівнем вимушеного переміщення. Небувала кількість людей змушена була залишити свій дім у пошуках безпечного притулку, тікаючи від війни.

20 червня світова спільнота відзначає Всесвітній день біженців, затверджений Генеральною Асамблеєю ООН у 2001 році.

Біженці та вимушені переселенці визначаються як особи, які втекли зі своїх країн через обґрунтовану боязнь переслідувань через расову, релігійну приналежність, громадянство, політичні погляди або приналежність до конкретної соціальної групи, які не можуть або не хочуть повертатися. Багато людей стають біженцями через війни, стихійні лиха або техногенні катастрофи.

Сьогоднішня дата — констатація факту: війни на землі не припиняються. Також це і констатація міжнародних угод, на яких ґрунтуються захист біженців та прояв поваги до стійкості духу та мужності біженців у всьому світі.

80% усіх біженців у світі – це жінки та діти.

Міжнародна спільнота консолідує свої зусилля щодо полегшення важкої долі цих людей. Управління Верховного комісара ООН у справах біженців зараз є центральним міжнародним агентством, яке робить все спроможне для вирішення цього завдання.

Маємо надію, що Україна незабаром переможе та всі, хто були змушені полишити свої домівки, повернутися у рідні краї. Та усі разом приложимо максимальних зусиль для відродження нашої родючої країни!