7 червня весь світ святкує День безпеки харчових продуктів. Це поняття включає в себе обробку, підготовку і зберігання їжі згідно певних стандартів.
Чому це так важливо?
При недотриманні вимог через неякісну продукцію, що містять хвороботворні бактерії, токсини, віруси або паразитів, можна як банально отруїтися, так і тяжко захворіти.
При недотриманні вимог/умов зберігання якість продуктів стає сумнівною. Як наслідок через неякісну продукцію, що містять хвороботворні бактерії, токсини, віруси або паразитів, можна як банально отруїтися, так і тяжко захворіти.
Харчові отруєння завдають конкретної шкоди здоров’ю людини.
Як цього уникнути?
При покупці продуктів звертаємо увагу на термін придатності, умови їх зберігання та цілісність упаковки.
Миємо руки перед контактом з їжею та під час її приготування.
Максимально уникаємо контакту комах та гризунів з продуктами.
Відокремлюємо сирі продукти від термічно оброблених.
Зберігаємо готові страви у холодильнику у закритому посуді.
Використовуємо окремі дошку та ніж для обробки сирого м’яса/риби/морепродуктів.
Звертаємо увагу на маркування, зокрема знаки сертифікації відповідно до вимог міжнародного стандарту ISO 22000 «Системи менеджменту безпечності харчових продуктів», концепцією якого є «від ферми до тарілки» Заявка на сертифікацію.
Ви і тільки ви відповідальні за власне здоров’я та здоров’я ваших близьких!