У період постійного підвищення вартості енергоносіїв витрати на теплову енергію та електрику виходять на перший план на порядку денному компаній будь-якого розміру та сфери діяльності, яким необхідно мобілізувати фінансові ресурси для збереження стійкості на тлі пандемії.

Для забезпечення цієї мети Міжнародна Організація ІSO у минулому місяці опублікувала міжнародний стандарт ISO 50005:2021 “Системи енергоменеджменту – Керівні вказівки з поетапного впровадження”.

Застосовуючи поетапний підхід до впровадження системи енергетичного менеджменту, організації (а особливо малі та середні) можуть легше розподіляти доступні ресурси та раціонально розставляти пріоритети в залежності від власних потреб та можливостей, що дозволить домогтися отримання фінансової вигоди та інших позитивних ефектів на першому етапі впровадження. Зокрема, отримання швидких результатів стане мотивацією співробітників та забезпечить економію цінних ресурсів для реінвестування у бізнес.

Використовуючи дані вказівки, компанія зможе побудувати міцний фундамент, який згодом можна розширити до виконання вимог міжнародного стандарту ISO 50001:2018 «Системи енергетичного менеджменту – Вимоги» та пройти сертифікацію за цим стандартом.